Kurt Wilms, a YouTube immerziós tartalmakért felelő vezetője a VidConon hívta fel a figyelmet, hogy bár a videómegosztó kicsit hátra maradt az élő videók közvetítésében, most új erőre kap.

Kurt Wilms leginkább a Facebook és Twitter által birtokolt Periscope miatt nyilatkozott az élő videókról, ám minden bizonnyal szerepet játszhatott az is, hogy múlt héten a Tumblr jelentette be, hogy biztosítja az élő videók közvetítését és az is kiderült, hogy a Facebook óriási összegeket költ a Facebook Live támogatására. Wilms elmondta, hogy bár a szolgáltatást nézve a YouTube a közelmúltban kicsit valóban lemaradt a konkurenciához képest, nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is az ő cégük biztosította először az élő közvetítés lehetőségét felhasználói számára, illetve eddig olyan történelmi eseményeket lehetett nézni rajta élőben mint Kate és William herceg 2011-es házasságkötése vagy Felix Baumgartner 2011-es űrugrása.

 

A jövőben pedig nagy változtatásokra készülnek. Miután a C-SPAN kikapcsolta kameráit az demokrata párt fegyvertartásról szóló ülősztrájkján, sok képviselő a Facebookon és Periscope-on keresztül közvetítette a demonstrációt. Ennek hatására a YouTube a közeljövőben applikációjában is lehetővé teszi élő videók streamelését, hasonlóan a Periscope-hoz és Facebook Live-hoz.

YouTube Live

Wilms kiemelte, hogy a YouTube nem aggódik, hiszen így is rengeteg nézőt ér el élő közvetítésein keresztül, főleg ha előre bejelentett, nagy eseményekről van szó: például a Cochella 360 fokos élő közvetítése 21 millió nézőt vonzott.

Forrás: Adweek