A YouTube elrejtett egy húsvéti tojást! Keress rá a következőre: [/ geekweek] és a felület átváltozik valami olyanná, ami leginkább egy Linux alkalmazás parancssorához hasonlítható – írja a Googlesystem.blogspot.hu.

youtube-geekweek-easter-egg

Mi az a Geek hét? „Augusztus 4-e és 10-e között speciális programozási esemény keretében ünneplünk: ez a legeslegelső YouTube Geek Week, amely a YouTube.com/GeekWeek címen érhető el” – tájékoztat a YouTube.

„Az USA-ban működő Nerdist geek erőművel és az Egyesült Királyságban működő Channel Flippel együttműködésben a Geek Week több mint 100 csatornát fog bemutatni, amelyeket imádnak a rajongók, valamint új videókat, sorozat premiereket és kreatív kollaborációkat lepleznek le, illetve kiemelnek néhányat a legjobb geek videókból és műsorokból, amelyek már elérhetőek a YouTube-on.”

geekweek

Sci-fi, fantasy, animáció, szuperhősök, természetfeletti tartalmak, videójátékok – egy teljes hét a geekek számára. „A mi 3I33t geekjeinknek üzenjük, egész héten tartsák nyitva a szemüket, az elrejtett ’húsvéti tojásokat’ kutatva! Jelvényeket is gyűjthettek a tojásokért és kiválaszthattok #geekweek videókat, amint beléptetek és ellátogattok a YouTube.com/GeekWeek címre.”

Friss hír: Enrico Altavilla fedezte fel, hogy a „húsvéti tojás” effektus előidézhető bármilyen kereséssel, amely a „/” szimbólummal kezdődik.

youtube-geekweek-easter-egg-2