A legnépszerűb videomegosztó oldal melegágya a vírusszerűen terjedő legőrültebb kihívásoknak, és ezek között sokszor akadnak egészen veszélyes őrültségek: elég csak a tavaly év elején hódító, mosószerkapszulák szétrágására buzdító Tide Pod challange-re gondolni, vagy a 2018 második felében megerősödő #InMyFeelingsChallenge-re, ami többek között oda vezetett, hogy Will Smith is felmászott a Lánchídra táncolni egyet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés,

A YouTube 2019-ben igyekszik elejét venni az emberek testi épségét veszélyeztető kihívások terjedésének, éppen ezért a múlt héten jelentős változtatásokat eszközöltek a közösségi irányelveikben, és a jövőben a korábbinál jóval szigorúbban fogják elbírálni és tiltani a különféle veszélyes kihívásokat, és viccesnek szánt, de kárt okozó tartalmakat.

A videomegosztó ugyanakkor nemcsak a testi, de lelki épség védelmében is igyekszik fellépni, így az új irányelvek értelmében a jövőben azokat a videókat is kérdés nélkül eltávolítják, amik traumatizálhatják és érzelmi stresszt idézhetnek elő a fiataloknál. Mindezt ráadásul nem hasra ütés szerűen kezeli a cég, hiszen pszichológusokkal együtt állították fel azokat az vezérelveket, amik iránymutatást nyújtanak, hogy mely videós tartalmak lépik át a határt.

A YouTube új szabályai  a bejelentéssel együtt azonnal érvénybe is léptek, de az alkotók kaptak két hónap türelmi időt, hogy az új szabályoknak megfelelően alakíthassák a tartalmaikat, és ezen időszak alatt még nem jár megrovás vagy bármilyen szankció, ha olyan videók kerülnek ki a csatornákra, amik szembe mennek az új irányelvekkel.

Forrás: Google