A Google többek között arról híres, hogy mindig megünnepli az ismert és a feledésbe merült évfordulókat is. Most úgy tűnik, hogy a YouTube divíziója sem tesz másként. Az első videomagnó 57. évfordulóját ünnepli ma: egy VHS ikont láthatunk minden a YouTube tulajdonában lévő videó jobb alsó sarkában – írja a The Next Web.

A videók kiválasztásakor egy VHS gomb látható a lejátszó jobb alsó részén – erre kell rákattintatni és máris visszafordul az óra: élvezhetjük a VHS korszak statikus és mégis pezsgő légkörét – magyarázta a cég.

A Wikipédián azt is megtudhatjuk, hogy az első videomagnó egy Ampex VRX-1000 volt, amely 1956-ban került bevezetésre. Az első ilyen magnók még hatalmas szörnyetegek voltak, nem olyanok, mint a kompakt VHS egységek, amelyekkel e sorok olvasóinak többsége valószínűleg felnőtt.

Az, hogy egy napra a YouTube videókazetta ikonokat ad a tartalmaihoz, még nem eget rázó hír, de mindenesetre szép és tiszteletet kifejező fejhajtás ez a világ jelenlegi vezető videó szolgáltatójától egyik őse felé.

Itt egy videó, amellyel átszellemülhetünk a VHS életérzésbe, „Rewind YouTube Style 2012” címmel.