A Google elmondása szerint azért döntöttek a 30 másodperces, átugorhatatlan hirdetések megszüntetése mellett, mert jobbá akarják tenni a felhasználói élményt:

„Úgy döntöttünk 2018-ig megszüntetünk minden 30 mp-es, átugorhatatlan hirdetést és az olyan hirdetési formákra koncentrálunk, melyek a felhasználók és a hirdetők számára is jól működnek.”

Persze azért maradnak megkerülhetetlen hirdetések a videók előtt – ám ezek 30 mp helyett csak 15, illetve 20 másodpercesek lesznek.

A lépés logikusnak tűnik, ha megnézünk néhány számot. Egy 2013-as felmérés szerint az emberek az átugorható hirdetések csupán 15-20 százalékát nézték végig, míg egy tavalyi felmérés szerint a felhasználók 90%-a már induláskor bezárja a hirdetéseket. Emellett a videós hirdetések népszerűtlenségét jelzi az is, hogy tavaly a hirdetésblokkolók népszerűsége 11 százalékkal emelkedett, 220 millió főre.

Vagyis alapvetően se szeretjük ezeketet a reklámokat, miért szeretnénk őket jobban, ha hosszabbak és nem is lehet őket átugrani?

A pénzt viszont pótolni kell – erre pedig tökéletes lehet a SuperChat, melyen live videók alatti kommentek első helyre helyezését lehet megvásárolni licitálással.

Erről it írtunk korábban:

Kibővítette live stream-lehetőségeit a YouTube

Forrás: Social Media Today