Még 2017 folyamán történt, hogy a YouTube nyugdíjazta a videomegosztó egyik kedvelt, és sokak által használt funkcióját, a kommentárkészítést. Ezek voltak azok a videó közben megjelenő szövegdobozok, amikben mindenféle információk és felhívások voltak elhelyezhetők. A döntés oka a kártyák és a záróképernyő bevezetése volt: előbbiek a videó jobb felső sarkában lévő ikont lekattintva jelennek meg, az utóbbi pedig a videó végén bukkan fel.

A fejlesztők szerint ezen új lehetőségek megjelenése mintegy 70%-kal csökkentette a kommentárok számát, és ennek hatására tavaly május óta a korábban elkészített kommentárok szerkesztési lehetősége megszűnt, illetve már újakat sem lehetett létrehozni.

Végleg elbúcsúzhatunk a szövegdobozoktól – Fotó: YouTube

A YouTube ugyanakkor ezzel nem elégedett meg, ugyanis bejelentették, hogy visszamenőlegesen és végleg törlik a videókon elhelyezett összes kommentárt. A leszámolásra 2019. január 15-ével bezárólag kerül sor, így nagyjából egy hónap múlva többé már sosem találkozunk a videók lejátszása közben felbukkanó szövegdobozokkal.

Forrás: FirstPost