Mi is volt ez a szám? Ennél többet is tudhat hamarosan az egyik legismertebb zenefelismerő alkalmazás.

Úgy tudni, a Shazam hamarosan a tárgyakra is kiterjesztheti a felismerési „képességét” – írja a The Next Web. Mindez az idei Mobile World Congressen hangzott el, Rich Riley vezérigazgató úgy nyilatkozott a Reuters tudósítójának, hogy a Shazam már „fogalom”, és szeretnék bővíteni a Shazam alkalmazás jelenlegi „tudását”.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-girl-holding-iphone-space-gray-music-service-shazam-alushta-russia-october-screen-was-created-developed-image46051458

A leendő újítás a Google Goggles továbbfejlesztett változatának tűnik első ránézésre. (A Goggles lényege, hogy a telefonoddal készített képet a Google, ha felismeri, akkor a találati listából kiderül, mi van a fotón. Ha például lefotózod a Golden Gate hidat, akkor az alkalmazás segítségével akár a hídról is meg lehet tudni a legfontosabb információkat.)

A Shazam azt ígéri, az alkalmazás segítségével a felhasználók hamarosan azonosíthatják a különböző tárgyakat és több információt is gyűjthetnek azokról. Például egy gabonapehely dobozának (és persze a Shazamnak) köszönhetően táplálkozási információkat gyűjthetünk, vagy egy DVD-tok lefotózása után akár meg is vásárolhatjuk a filmzenét, közvetlen az eszközünk segítségével.