A that.data.guy nevű TikTok-oldal, ahogyan a neve is mutatja, egy adatmániás ember oldala, így érthető okokból a feleségének is kijut az adatok iránti rajongásból. Kristen Cuneo most tér vissza szülésből, és egy Zoom beszélgetésen adatokkal válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen volt otthon lenni, a férje pedig rögzítette.

Az egész olyan, mintha csak eladási adatokról, egy cég növekedési potenciáljáról vagy hasonlóról szólna, miközben igazából az etetés és a pelenkacsere dimenzióit lehet látni az azzal töltött idő függvényében. Válaszolhatta volna azt is, hogy az első hónapok nagyon nehezek voltak, de az adatvizualizációval sokkal szemléletesebben lehet látni, hogy mennyire. 

A videó pedig nagy siker lett az interneten. Sok anya posztolta, hogy végre valaki megmutatta azt, amit szavakkal nagyon nehéz elmondani, és hogy látszik az a rengeteg munka, ami az első hónapokban vár minden édesanyára. Mások arról írtak, hogy így is látszik hogy ez egy 24 órás intenzív munka, miközben azt fel sem jegyezte, hogy mikor zuhanyzott, mosott hajat, takarított, főzött, mert akkor kiderülne, hogy aludni nem igazán volt ideje. 

Az adatvizualizáció egyébként egyre népszerűbb műfaj a TikTokon is, mert sok információt lehet látványosan megmutatni, és az embereknek ez nagyon tetszik. 

Forrás: Mashable