Dióhéjban: itt egy szoftver  életek megmentéséhez. A Facebook legújabb proaktív alkalmazása az AI technológián alapszik, és az öngyilkossághoz kötődő bejegyzéseket monitorozza. Eddig csak jelenteni lehetett az ilyen jellegű posztokat, de mostantól a legnagyobb közösségi oldal azonnal megteszi a szükséges lépéseket, amennyiben ilyen aktivitást észlel.

Egyelőre azonban csak az USA-ban és más kontinenseken elérhető ez a funkció, ugyanis az Európai Unió szigorú adatvédelmi törvényei miatt itt egyelőre nehezebb lesz bevezetni. Viszont ehhez az is hozzátartozik, hogy a legnagyobb közösségi oldal több moderátort alkalmaz vészhelyzetek esetére, akik 24/7 rendelkezésre állnak majd. Továbbá több prevenciós szervezettel is együttműködik a Facebook ezen a téren, hogy hatékony segítséget tudjanak nyújtani az arra rászorulóknak. Mark Zuckerberg nagyon bizakodó az AI technológiával kapcsolatban, és elmondta, hogy a reményei szerint ez segíteni fog a bullying és a gyűlölet kontent megfékezésében is.

Az alkalmazás használata nem opcionális, ezért a felhasználók nem tudják kikapcsolni. Ezt a közösségi platform azzal indokolta, hogy számukra a felhasználók biztonsága a legfontosabb.

A Facebook legújabb projektjéről itt számoltunk be:

A Facebook a divat és a közösségi platformok kapcsolatát vizsgálja

A Facebook Creator app-ról itt számoltunk be:

Itt a Facebook Creator app influencer tartalmakhoz

Forrás: TechCrunch