Élesítette új algoritmusát a Twitter, ami rengeteg felhasználót kiborított.

Már egy ideje tiltakoztak a Twitter felhasználói az új algoritmus ellen, aminek az a lényege, hogy ezentúl nem időrendben jelennek meg a tweetek, hanem a Facebookhoz hasonlóan egy algoritmus válogatja ki a „legjobbakat”, tehát csak egy szűrt listát kapnak a felhasználók – írja a Mashable.

A múlt héten szivárogtak ki az első tervek arról, hogy változik az idővonal és újfajta algoritmust vezetnek be. A felhasználók persze kiakadtak, többen azt írták, hogy elhagyják a Twittert, még többen pedig egyenesen azt jósolták, hogy ez a húzás tulajdonképpen öngyilkosság a szolgáltatás részéről. Mivel a Twitter vezetői nem erősítették meg a változást (bár igazából konkrétumokat el sem árultak, milyen terveik vannak), végül – ahogyan azért az várható volt – mégis bevezették az algoritmust.

twitter-idovonal-algoritmus

Így tehát pont ugyanaz valósul meg, mint amit a Facebookon már jól ismerünk: nem látjuk időrendben az összes tweetet, hanem a rendszer válogatja nekünk össze, hogy vélhetően mi az, ami minket érdekel majd.

A jó hír az, hogyha ez nem megfelelő a számunkra, akkor nem kötelező ezt használnunk. A Mashable összeszedte, hogy hogyan lehet be-, illetve kikapcsolni az újítást.

Nagyon egyszerű egyébként az egész, a beállításokon belül a tartalom résznél találjuk meg a „Mutasd a legjobb tweeteket” lehetőséget. Ha ezt bepipáljuk, akkor az algoritmus szerint látjuk a posztokat, ha viszont kivesszük a pipát, akkor minden marad a régiben.