Donald Trump jelenleg háborút folytat a közösségi oldalak ellen. Ebben a legnagyobb ellenfele az általa annyira kedvelt platform, a Twitter, akik rendszeresen félrevezetőnek címkézik fel a bejegyzéseit. Ezen aztán Trump háborog, még rendeletet is hozna ellenük, de a Twitter hajthatatlan, azóta is ellenőrzik, tényszerű-e, amit Trump állít. A Facebook viszont nem ellenőrzi, és Mark Zuckerberg ezt meg is erősíttette, mert (ahogy ezt már többször hangsúlyozta) egy magáncégnek nem dolga, hogy a bejegyzések tényszerűségét ellenőrizze. Ezek után pedig a saját magáról szóló hamis hírekkel kellett a Facebook alapítójának megküzdenie.

Kijöttek ugyanis hírek róla, amik aztán óriási népszerűséggel kezdtek pörögni az oldalon. Például, hogy Zuckerberg meghalt koronavírusban, de mindegy is érte, mert Hitler volt a legnagyobb példaképe, és amúgy is gyermekmolesztáló, aki a pincéjében tart fogva egy nőt. Meg olyanokat is csinál, hogy mogyoróvajat ken a falra, aztán meztelenül nyalogatja le azt, aztán mindezt kecskevizelettel öblíti le.

Szóval a mókás kedvű oldalak nemes bosszút álltak Zuckerbergen, akinek mindezt el is kell természetesen tűrnie, ha már ennyire szabadjára van engedve mindenki a Facebookon.