Nyilvánosan posztolsz? Akkor érdemes odafigyelned a tartalomra, mert lehet, hogy egy bejegyzés miatt nem vesznek fel a megpályázott munkára.

Sokan figyelmetlenül, vagy meggondolatlanul osztják meg gondolataikat, fotóikat a különböző közösségi oldalakon. Amivel egy a baj: egyre több HR-es figyeli ezeket. A felvételi folyamat során ugyanis nem kizárt, hogy a leendő munkaadó ellenőrzi például a pályázó Facebook-oldalát.

A Jobvite nevű cég tett közzé egy infografikát arról, a közösségi aktivitásunk milyen hatással lehet a toborzás, felvételi folyamat során.

A felmérés szerint a megkérdezett toborzók 52 százaléka mondta azt, hogy még mielőtt felvennének valakit, rákeresnek az illetőre a közösségi médiában. A leggyakrabban látogatott oldal a részükről a LinkedIn (92 százalék), majd a Facebook (66 százalék), illetve a Twitter (52 százalék).

A HR-esek 83 százalékánál mínusz pont, ha a jelölt droggal kapcsolatban posztolnak, a szexuális tartalmú hozzászólásoknak 70 százalék nem örül, a rossz helyesírás pedig a 66 százalékukat tántoríthatja el. Az önkéntesség és a jótékonykodás ellenben már a toborzók 65 százalékából vált ki pozitív érzéseket a jelölt felé. Érdekesség, hogy a politikai hovatartózással a toborzók 69 százaléka egyáltalán nem törődik.

hr-facebook