A NoWait alkalmazás közeli éttermeket, várakozási időket és távolságokat mutat meg, és lehetővé teszi, hogy regisztrálj a várakozási listára a telefonodról.  A mobil applikáció, amely először tavaly szeptemberben bukkant fel, kiszolgálva elsődleges otthonát, Pittsburgh városát, három hónap alatt 5 étterméből 50-et csinált. Most pedig arra készül, hogy további 100 kerüljön be a rendszerébe, hogy USA-szerte alkalmazhatóvá váljon – írja a TechCrunch.

Az év végére pedig a cél, hogy meglegyen az ezer, mondja a vezérigazgató Ware Sykes. A NoWait éttermi partnerei azok, amelyek használják a cég iPad-alapú menedzsment rendszerét.

nowait-lrg

A Sykes arról nem ad felvilágosítást, hogy hány étterem használja ki a prémium szolgáltatását, amely 59 és 199 dollár (~13.600-45.900 Ft) között mozog havonta, az étterem méretétől és látogatottságától függően. Ámde van néhány ismert kliense és étteremlánca a fedélzeten, például a Texas Roadhouse, a TGI Friday’s, a Chili’s, Buffalo Wild Wings, és ebben a negyedévben várhatóan köztük lesz az On The Border és a First Watch is.

A cég azt mondja, hogy partnerei 3,1 millió vendégről gondoskodhatnak így havonta – tavaly ez 700 ezer körül volt. Máig 30 millió vendéget szolgálhattak ki összesen.

Jelenleg a rendszer úgy működik, hogy az étterembe készülők SMS-ben kapnak értesítést arról, hogy készen van az asztaluk és az éttermek egyúttal egy rövid marketing üzenetet is küldhetnek vele, hogy felhívják a figyelmet például a speciális ajánlatokra. A tervek szerint néhány hét múlva „push” értesítéssel is bővül az alkalmazás. Így a vendégek rákereshetnek éttermekre, hozzáadhatják a nevüket a listához és egy sokkal zökkenőmentesebb élményt kaphatnak.

nowaitsuggest-a-restaurant

Ha a preferált éttermed nem elérhető, az alkalmazás engedi, hogy leadd rá a szavazatodat – ezt a NoWait később megmutathatja az éttermeknek, amikor új értékesítési partnereket keres.

A jövőben, mondja Sykes, előfordulhat, hogy a NoWait terjeszkedni fog a foglalások területére vagy bárhová, ahol a fogyasztóknak sorban kell állnia, a kórházaktól a szállodákig. Addig is a frissített NoWait alkalmazás elérhető az iTunes és a Google Play oldalán.

Az éttermekre fókuszáló alkalmazások piaca igen zsúfolt, csak néhány példa a nagyobb játékosok közül: OpenTableNoshListLivebookingsDinerConnectionWaitList ManagerTurnStarTable’s ReadyNexTable.