Az Instagram mostantól lehetőséget ad arra, hogy zenét rakjunk az állókép-bejegyzésekhez is, ezzel is egy újabb módot kínálva a zene integrálására az élménybe.

Az Instagram magyarázata szerint a zene a platform kifejezéseszközének hatalmas részét képezi, és izgatottan várják, hogy lehetőséget biztosíthassank arra, hogy a felhasználók zenét adhassanak a hírfolyam fotóbejegyzéseihez, ahogyan azt a Reelsnél és Story-nál is megteheti. 

„Nem számít, melyik formátum a legmegfelelőbb a történet elmesélésére, most már hozzáadhat hangsávot kedvenc fényképes pillanataihoz, hogy életre keltse azokat” – mondják.

Egy új „Zene hozzáadása” opciót fogunk majd látni a bejegyzések szerzői folyamatában, ahol kereshetünk egy dalt, amit hozzáadhatunk a fotóbejegyzéseinkhez. Kiválaszthatsunk egy 5 és 90 másodperc közötti szegmenst a dalból, hogy további kontextust és/vagy hangulati elemeket biztosíthassunk a bejegyzésünkhöz.

Persze ehhez az is kell, hogy ne Magyarországon éljen az ember, mert az EU-ban egyedülálló módon nálunk az egyelőre nem megoldott szerzői jogi környezet miatt nem elérhető az Instagram Music.

Forrás: Social Media Today