Már hetek óta vetíti az HBO a Westworld című sci-fi második évadát, amit természetesen a létező összes felületen hirdet a gyártó, és összeálltak a Facebookkal is, hogy egy kis felhajtást csináljanak a sorozatot népszerűsítő chatbotnak. Az akcióból kivette a részét a Facebook Messenger hivatalos Twitter-csatornája is, akik külön bejegyzésben buzdították arra a követőiket, hogy lépjenek kapcsolatba az üzenetküldő robottal.

A posztba ugyanakkor amatőr hiba csúszott, hiszen egy olyan link szerepelt benne, ami a chatbot helyett a Kentuckyban élő Lisa West profiljára vezetett, akinek semmi köze az HBO sorozatához, és még csak nem is egy öntudatra ébredt android, hanem egy teljesen mezei felhasználó, akinek a messengeres felhasználóneve éppenséggel pont westworld – ami teljesen frappáns választás, figyelembe véve a hölgy vezetéknevét.

Lisa még azelőtt lefoglalta ezt a nevet, hogy a Westworld egyáltalán műsorra került volna, a Twittert kezelő alkalmazottak pedig ott követték el a hibát, hogy posztolás előtt arra sem vették a fáradtságot, hogy leellenőrizzék az általuk kreált linket. Szerencsére nagyjából húsz kéretlen üzenet után észrevették a baklövést, korrigáltak, elnézést kértek Lisától, sőt még egy közleményt is kiadtak, amiben tisztázták a helyzetet.

Forrás: TechCrunch