Az a helyzet már sokaknak ismerős, hogy átengedik a telefonjuknak a navigálást a városban, de bizalmat szavaznál-e ugyanígy a kabátodnak is? Az tuti, hogy kevesebbszer kellene a mobilt bámulni és pontosan ez az, amit a „NAVIGATE” kabát ajánl – írja az Übergizmo.

navigate-jacket-LED-GPS

A NAVIGATE kabát LED fénypontok kombinációját használja és tapintáson alapuló visszajelzést, hogy segítse a viselőjét arra az útvonalra terelni, amelyet követnie kell. Sétához vagy biciklizéshez tervezték városi környezetbe, ugyanis szükséges még hozzá a társuló okostelefon alkalmazás is. A navigációs adatokat az applikáció egyszerű vizuális elemekké és haptikus (tapintáson alapuló) kulcsokká alakítja. Az ujjakba beépített LED fények informálják a viselőt arról, melyik lépésnél tart és milyen messze van a következő kanyartól. Amikor fordulni kell, az egyik ujjban vibrálás indul meg, amiből a viselő tudni fogja, hogy abba az irányba kell tartania.

A honlapon nem említenek árat vagy elérhetőséget, de a NAVIGATE dizájnerei, a Wearable Experiments talán tervez egy indító kampányt választott európai városokban, amelynek főszereplője lesz a különleges kabát.