Pénteken jelentette be a Facebook, hogy már tényleg nem kell sokat várni az Androidon való megjelenésre.

A Facebook Live széleskörű, decemberi debütálásának eddig csak az iOS készüléket használók örülhettek. A cég a hivatalos blogjában jelentette be pénteken azt, hogy a jövő héttől Amerikában (és 30 más országban, amit sajnos nem részleteztek a közleményükben) már Androidról is elérhető lesz a stream lehetősége.

Eredetileg egy szűk réteg már tavaly augusztus óta használhatta a funkciót, amit fokozatosan terjesztettek ki világszerte az oldalak és a személyes profilok részére. A Facebook Live-ot Androidra 2016 elejére ígérte a közösségi oldal, tehát már nagyon érik az, hogy valóban meg is érkezzen.

android-facebook-live

Az új funkciót mobilon az állapotmegosztásnál találjuk, így tudjuk rögzíteni ezeket az élő közvetítéseket, és természetesen megválogathatjuk a közönséget is, hogy kikhez jusson el a videónk (beállíthatjuk a publikus megosztást, de egy kisebb körre is leszűkíthetjük az elérhetőséget, pont, mint bármilyen állapotmegosztásnál). A közvetítés alatt pedig nyomon lehet követni azt is, mennyien nézik azt, illetve élőben lehet kommentelni a látottakat. Ha végeztünk a közvetítéssel, a videót a Facebook természetesen elmenti és a hírfolyamunkon meg tudjuk azt osztani.