Korábban már írtunk arról, hogy a Twitter egy olyan funkció tesztelésébe kezdett, amiért már évek óta áhítoznak a felhasználók: válthatunk az algoritmus vezérelt és a hagyományos, kronologikus posztmegjelenítés között. Az iOS-t használó Twitter felhasználóknak (akik a hivatalos alkalmazással csiripelnek) már tavaly megjelent a lehetőség, az androidosoknak viszont egészen mostanáig kellett várni a nagy változásra.

Az alkalmazásban itt is a főképernyő jobb felső sarkában jelent meg három csillagocska, amit megérintve megkapjuk a váltás lehetőségét. Azzal viszont tisztában kell lenni, hogy hiába választjuk ki a kronologikus sorrendet, a rendszer bizonyos idő után automatikusan visszavált az algroitmus vezérelt változatra – a fejlesztők ígérete szerint a rendszer így fogja megtanulni, hogy az adott felhasználó melyiket preferálja.

Csak egy érintés, és válthatunk is a két nézet között

A változás ezzel ugyanakkor nem ért véget, hiszen érezhető, hogy a Twitter fejlesztői belenyúltak a Home nézet algoritmusába is: ugyan eddig is jellemző volt, hogy ebben a módban megjelentek akár fél- vagy egynapos bejegyzések, illetve olyan posztok, amit a követettjeink szívecskéztek, de ha valaki ezt a verziót választja, fel kell készülnie arra, hogy a jövőben jóval többet fog látni az ilyen jellegű tartalmakból.

Habár az mindenképpen szerencsés lépés volt a Twitter részéről, hogy a felhasználókra bízzák, hogy mit szeretnének látni a Twitter-folyamukban, ettől függetlenül bízunk benne, hogy az algoritmuson még reszelnek kicsit, mert biztos, hogy még a Home variáns kedvelőit is zavarni fogja, hogy a feed átfutásakor tömegével jelennek meg régebbi, vagy olyan bejegyzések, amik olyan felhasználóktól származnak, akiket nem is követnek.