Idén a veszélyhelyzet és a korlátozások miatt a mikulások munkaköre is módosul. Mivel rájuk nézve is veszélyes lenne, ha napokon keresztül több száz gyerek ölelgetné őket a bevásárlóközpontokban, ezért ez idén elmarad. Azonban nem maradhatnak a gyerekek mikulás nélkül, így virtuálisan lehet majd velük találkozni. 

A helyzetre már több cég is potenciális lehetőségként tekint, és azon dolgoznak, hogyan tudnak minél több gyerekhez eljutni virtuálisan, és milyen egyéb aktivitásokkal kárpótolhatják őket. Az egyik cég például Facebookon tart majd videobeszélgetéseket, amikbe a gyerekek is becsatlakozhatnak, illetve külön időpontokat is lehet foglalni, aki pedig lemarad, annak virtuális rénszarvas túrákat ígérnek. 

A tervek szerint a gyerekek ugyanúgy felöltözhetnek majd, ugyanúgy készülhetnek rá, és legalább nem kell sorbaállni, vagy elutazni. Azt szeretnék, ha minél több kisgyerek veszélhetne a mikulással (vagy mikulásokkal), de igény szerint a mikulás feleségével (vagy feleségeivel) és a kis segítőivel is lehet majd videochatelni. Ők 400 színészt szerződtettek már, de várják továbbiak jelentkezését. 

A találkozók előtt a szülők elküldhetik a gyerek nevét, személyes történeteket, a kisállatuk nevét, vagyis tényleg személyreszabott élmény lesz. Náluk fizetni kell majd a videóchatelésért, de több olyan szponzorált, reklámokkal ellátott mikulás felbukkanása is várható más cégeknél az interneten, akik akár ingyen is tartanak fogadóórát. 

Forrás: BBC