Amint azt a Facebookra posztolt ultrahangos fotók és az „ultrahangos partik” népszerűsége is jelzi, a terhességgel kapcsolatos események megérnek egy megosztást. Egy új „BabyWatch” nevű startup ezeket a pillanatokat digitálissá varázsolja egy hardver-szoftver duó piacra dobásával, amely lehetővé teszi az anyáknak, hogy rögzítsék, majd elküldjék a barátaiknak és a családnak a még meg nem született baba szívverését – írja a TechCrunch.

A rendszer része egy kézi ultrahang, amely egy okostelefonhoz kapcsolódik egy audió kábel segítségével. A BabyWatch applikáció pedig vizualizálja a hangot és percenként rögzíti a ritmusát.

7pu0ru2a1jduusdncvajhwnxqvhnsxekdudn85wjtdy

Amellett, hogy az alkalmazás terhesgondozási naptárként is funkcionál, ami még megkülönbözteti a többi hasonló terméktől az a „GlobalBeat”, egy közösségi platform, amelyen keresztül a BabyWatch felhasználók megoszthatják egymással a terhességük élményeit.

„Más terhességi alkalmazások többnyire az anya jóllétére fókuszálnak és nem foglalkoznak ennek a fájlmegosztásnak a közösségi aspektusaival. És ezzel próbálunk a termékünk körül egy közösséget felépíteni” – mondta a BabyWatch társalapítója, Urška Sršen.

Sršen és társa Sandro Mur, aki a vezérigazgatói posztot is betölti, Szlovéniából és Horvátországból származnak és a „Startup Bootcamp Berlin” rendezvényén mutatták be a terméküket azzal a szándékkal, hogy az amerikai piacot vegyék célba.

zrbqgiihuoaalubte-sshjblr6dbmjphsph-wfyfl2g

Sršen szerint a BabyWatch megtetszhet azoknak a nőknek, akik első alkalommal terhesek és izgatottan várják a baba érkezését, valamint azoknak is, akiknek korábban nehezebb volt a terhességük, így aggódnak és stresszelnek amiatt, mi fog történni. A BabyWatch béta felhasználói naponta egyszer használták a készüléket, hogy megbizonyosodjanak róla, a bébivel minden rendben van.

Emellett természetesen imponálhat a tech-őrült anyukáknak és apukáknak is, akik kedvelik az ilyen kütyüket. A BabyWatch további hardware és szoftver funkciókkal fog jelentkezni, például egy rúgásszámlálóval, amely követi a magzat mozgását.

A távlati cél az, hogy a BabyWatch szolgáltatását összeszinkronizálják az orvosi rendelőkkel, hogy távolról is monitorozni tudják a várandósokat a jobb kimenet érdekében. Ez egy olyan koncepció, amelyen más startupok, például az Embrace Her már dolgozik. Egyelőre arra fókuszálnak, hogy mint kereskedelmi terméket hirdessék és így növeljék a felhasználói bázisát. Tekintve az első terhességgel járó izgalmat és a jelenlegi nagy érdeklődést az egészség monitorozásában, biztosan mondhatjuk, hogy egy igen nagy piaca van.

BabyWatch from Inu on Vimeo.