Egyre népszerűbb a TikTokon a moldavit kő, amihez az arra fogékonyak nagyon erős spirituális erőt tulajdonítanak, amivel nem mindenki tud bánni. Ennek köszönhetően egyre több az olyan videó, amiben fiatalok sírva okolják a TikTokot és a kristályt, amiért tönkrement az életük. 

A moldavitot Csehországban fedezték fel, évmilliókkal ezelőtti meteorit becsapódás következtében került a Moldva folyóba, és gyakran emlegetik úgy, hogy a világmindenség köve, aminek hatalmas segítő ereje van, de ártani is képes. Legalábbis így jellemzik a TikTokon a spiritualitással vagy wellnessel foglalkozó csatornák. 

Ezzel együtt egyre több az olyan videó, amelyben síró fiatalok összekötik a kővel ha valami rossz vagy tragikus történik velük. Egyikük azt állítja, hogy mióta megvette a követ, elhagyta a barátja, elvesztette egyik szülőjét rákban, és az autóját is összetörte. Szakértők szerint annak ellenére, hogy a kő erejét az égvilágon semmi sem bizonyítja, sokan mégis hisznek abban, hogy bármilyen negatívum vagy éppen pozitívum a kristálynak köszönhető, és feltételezhetően nagyon sokan vannak azok is, akik az összes személyes tragédiájukat csak kitalálják, hogy szimpátiát ébresszenek a többi felhasználóban, és részesei legyenek a kristályt övező misztikumnak. A TikTokon egyre népszerűbb spiritualitás pedig kifejezetten jó üzlet néhány leleményes influenszer számára, akik például a moldavitnál olcsóbb, de állításuk szerint ugyanannyira hatékony kristályt árulnak, sokan pedig addig is elmennek, hogy biztos ami biztos alapon különböző köveket és kristályokat vásárolnak különböző problémákra több száz dollár értékben. 

Forrás: Vice