Séta közben nem kellene SMS-ezned. Bár nem annyira veszélyes, mintha vezetéssel párosítod, nincs biztosabb módja a többi járókelő felidegesítésének, mint ha szlalomozniuk kell körülötted, mert a szemeid arra az imádott képernyőre ragadnak – írja a FastCoDesign.

3028377-poster-p-videowalk

Ha viszont muszáj mégis megtenned, az Apple új funkcióját ajánljuk, ami biztonságosabbá teszi a helyzetet. A cég kifejlesztette az „átlátszó SMS-ezés” technológiáját (és saját szabadalomként nyújtotta be), ami helyettesítené a fehér hátteret egy élő videófolyammal, mely a telefon kamerájából származna, lényegében egy áttetsző ablakká téve az iPhone-od képernyőjét. Elméletben ez azt jelenti, hogy bőséges mennyiségben kapnál figyelmeztetést a járókelőkről és az útban álló póznákról, miközben lázasan szervezed a vacsoraprogramodat. A gyakorlatban ugyanakkor úgy tűnik, hogy maximum a járdából látnál többet és a csoszogó lábakból – elvégre nem sokan SMS-eznek vertikális üzemmódban.

Nem árt megjegyezni, hogy nem minden Apple szabadalom jut el az Apple termékekbe. Ráadásul az átlátszó SMS-ezés már jelen van a piacon, ugyanis a „Type n Walk” novemberben került az alkalmazásáruházakba. Lényegében ugyanez a szolgáltatás az is, amit az Apple kínál most, de saját API korlátozásai végett nem működhet natív iMessagingen keresztül – ezzel csekély megoldást kínálva az iOS felhasználóknak.

3028377-inline-i-apple-2

Első pillantásra úgy tűnik, hogy egy aktuális problémát old meg: tényleg szükségünk van arra, hogy jobban figyeljünk a korszerű telefonjainkra, mint a környezetünkre? Feltehetőleg nem. Ha viszont ezt a technológiát beépítenék az iOS-be, egy zökkenőmentesebb kiterjesztett valóság élményt képzelhetsz el: például azt, hogy miközben meglátogatsz egy nemzeti emlékművet, úgy kereshetsz rá történelmi adatokra, hogy a látványt sem kell feláldoznod.