Minden egyes megtekintett másodperc értékes lehet a márkáknak, és ezt a Facebook is nagyon jól tudja.

A Facebook hamarosan automatikus képaláírásokkal egészítheti ki a márkák által feltöltött videókat, ráadásul teljesen ingyen – írja az Adweek. Az új funkció remek lehetőség lehet azoknak a brandeknek, akik szoktak videókat posztolni, videós hirdetéseket készíteni, és meg akarják szólítani azokat a felhasználókat, akiknél engedélyezve van a videók automatikus, néma elindulása. Így még nagyobb az esély arra, hogy pár másodperc alatt felkeltsék a felhasználók figyelmét, akik néhány jó, erős, ütős mondat hatására maguktól is végignéznék a videót.

A cég hirdetési termékekért felelős marketing igazgatója, Graham Mudd szerint a márkáknak, ha élnek ezzel a lehetőséggel, amilyen gyorsan csak lehet, olyan hamar kell beilleszteni egy figyelemfelkeltő üzenetet, még mielőtt a felhasználók tovább görgetnének. Az első tesztek alapján azt állapították meg, hogy a feliratok megjelenése a videók nézettségét mintegy 12 százalékkal növelték.

dreamstime_s_44897156

A Facebook videós platformja egyébként hatalmas változásokon esett át az utóbbi hónapokban. Januárban például, amikor bemutatták a tavalyi évre vonatkozó, negyedik negyedéves eredményeket, kiderült, hogy a felhasználók mintegy 100 millió órányi videót néznek meg az oldalon – naponta. Ezt a mennyiséget körülbelül 500 millió felhasználó hozza össze. Azóta pedig már az élő streamet is elérhetővé tették minden Facebook-felhasználó számára – egyelőre persze Amerikában, de az ígéretek szerint néhány hét, és globálisan elindul a szolgáltatás.

Elmondható, hogy a videókkal együtt a mobilos platform sosem volt még ennyire fontos, mint most a Facebook számára. A közösségi oldal a hirdetési bevételeinek a 80 százalékát ugyanis már a mobilos hirdetések teszik ki.

Mudd szerint a hirdetők, ha mozgóképben gondolkodnak, akkor leggyakrabban még mindig a tévés hirdetésekre asszociálnak, holott érdemes lenne kiszakadniuk belőle, hiszen szükség van a különböző típusú videós hirdetésekre, és az okostelefonok, tabletek egyre nagyobb népszerűsége miatt sokkal jobb eredményeket lehet így elérni. Persze azért az nem meglepő, hogyha a Facebook egyik igazgatója azt mondja, hogy a márkák vegyék komolyan a mobilos videókat. Hozzátette, hogy hisz abban, hogy hamarosan a mobilok válnak az emberek egyik, ha nem a legfontosabb eszközévé.