Biztosan örülnek majd a felhasználók.

Rengeteg olyan szolgáltatás van, amihez már nem kell külön regisztrálnunk, hanem a facebookus fiókunkkal is be tudunk jelentkezni. Ennek az a hátránya, hogy a legtöbb esetben olyan személyes adatainkat is megkapja a harmadik fél, amit egyébként nem szívesen osztanánk meg velük.

facebook-bejelentkezes

Most a Facebook bevezetett egy olyan frissítést, aminek biztosan sokan örülni fognak. A Bejelentkezés Facebookkal gomb használatakor felugrik majd egy ablak, ami közli, hogy az adott alkalmazás milyen adatainkhoz szeretne hozzáférni. Az “A megadott információk szerkesztése” szövegre kattintva pedig módosíthatunk is ezen, így csak a nyilvános adatainkat kell megadnunk, az e-mail címünket vagy az ismerőslistánkhoz nem lesz kötelező hozzáférést biztosítanunk.

A másik újítás a Névtelen Bejelentkezés (Anonymous Login), amelyet a Facebookon futó alkalmazásoknál használhatunk. Gyakran van ugyanis olyan app, ami megköveteli, hogy osszuk meg velük a személyes információinkat. Az új funkciónak köszönhetően viszont már úgy lehet kipróbálni alkalmazásokat, hogy semmilyen adatot sem kötelező megosztanunk a harmadik féllel.

Ezeket a változtatásokat a következő hónapokban fogják élesíteni.

nevtelen-bejelentkezes