Az Adobe új előrejelző képességekkel látja el az Adobe Social nevű termékét – olyanokkal, amelyek segíthetik a hirdetőket, amikor azon merengenek, néhány közösségi média poszt mitől lesz sikeres és mások miért buknak meg.

Bill Ingram, az Adobe Analytics és az Adobe Social alelnöke nyilatkozott arról a TechCrunch oldalának, hogy az Adobe történeti adatokat használ fel – aggregáltakat és felhasználó-specifikusakat -, hogy előrejelezzék a várható elköteleződés szintjét és érzését egy adott Facebook poszt kapcsán, továbbá kulcsszavakat, tartalomtípusokat és időzítést is javasol, amely jobb reakciókhoz vezethet.

Az előrejelzéseket közvetlenül az Adobe közösségi publikációs eszközeibe integrálják. A vásárlók megnyithatnak egy widgetet, amely mutatja a lájkok, kommentek és megosztások becsült tartományát. Más mutatókat is azonosíthatnak, amelyek fontosak számukra és amelyeket az Adobe szintén lekövet és előrejelez számukra. A publikálás előtt pedig a szolgáltatás jelzi, ha néhány elemen még lehet fejleszteni – például, ha jobb lenne egy posztot későbbre időzíteni, mert a vásárló fiókja hasonló tartalmat posztolt néhány perccel korábban.

adobe-predictions

Ahhoz, hogy ilyen javaslatokat tudjon tenni, az Adobe a posztok tartalmát vizsgálja, például megnézni a kulcsszavakat és a tartalom típusát, legyen az egy kép vagy akár egy videó. Ingram azt is hozzátette, hogy míg vannak más termékek, amelyek általános tartalomjavaslatokkal élnek a közösségi média posztokat illetően, az Adobe-nek hozzáférése van egyedi felhasználói adatokhoz és, hogy a terméket „úgy hangolták, hogy egyre okosabbá váljon, ahogyan az adatok beáramlanak a rendszerbe”.

Az Adobe tervei szerint még a nyáron útnak indítja az előrejelző képességeket, valamint később a Facebookon túl egyéb közösségi hálózatok támogatását is hozzáadják a termékhez.

Ezen kívül a cég bejelentette új partnerségét a SapientNitro-val, amely a marketing cég EngagedNow termékét integrálja az Adobe Marketing Platformjával.

A legfrissebb Digital Index beszámolójuk is elkészült. Ebből ami a legérdekesebb, hogy a cég szerint globálisan már nagyobb weboldal forgalmat generálnak a tabletek, mint az okostelefonok (ehhez 150 milliárd látogatást vizsgáltak meg több, mint 1500 weboldalon 2012 januárja és 2013 februárja között).