2015-ben vezette be a Facebook azt, hogy különböző kereteket lehet tenni a profilképekhez. Első körben sportcsapatokkal kezdték, hogy így is kifejezhesse a felhasználó, kinek drukkol, majd lehetővé tette, hogy saját kereteket hozzanak létre a felhasználók, és azokat mindenki számára egyszerűen elérhetővé tegyék. Ennek azonban vége. 

Miután az oltásellenes tartalmakat tiltani kezdték, sokan a képkeretekhez nyúltak, hogy a hamis információkat a profilképükön is terjeszteni tudják. A CNBC csatorna azt látta, hogy egyre növekszik az oltásellenes képkeretek száma, a Facebook pedig először egyenként kezdte ezeket eltávolítani, de hamar kiderült, hogy ez sokkal nagyobb feladat lesz, mint gondolták. Ezért hamarosan az összes keretet eltávolították, kivéve a jóváhagyott partnerektől származóakat, miközben leállították a sajt keretek létrehozásának lehetőségét a Frame Studio eszközzel. Most pedig bejelentették, hogy a profilkeretek létrehozására és használatára vonatkozóan új szabályozást vezetnek be. 

Közleményük szerint a nem jóváhagyott oldalak és profilok továbbra sem hozhatnak létre saját képkeretet. Március 21-től csak bizonyos kormányzati szolgálatoktól vagy szervezetektől, valamint a COVID-19-ről hiteles információkat nyújtó profilkeretek lesznek elérhetők. Vagyis úgy tűnik, hogy mostantól csak önkormányzati, állami és helyi ügynökségek (beleértve a helyi választási irodákat), önkormányzati szervek, katasztrófaelhárítási ügynökségek, közegészségügyi ügynökségek és helyi rendészeti szervek hozhatnak létre profilkereteket.  Ennek értelmében a kifejezetten csak dekoratív, szórakoztató célokat szolgáló keretek is eltűnnek. 

Forrás: Social Media Today