Hamarosan Angliában kezdődhet meg a drónos csomagszállítás jövője – köszönhetően az Amazon és az Egyesült Királyság között kötött új megállapodásnak. Az Amazon Angliában a jövőben olyan módon tesztelheti a drónos házhozszállítást, ahogy az USA-ban eddig – a sokkal szigorúbb szabályozások miatt – nem tehette meg.

Amazon drón házhozszállítás

Az Egyesült Királyság jóváhagyta, hogy az Android drónjait kietlen, illetve külvárosi terepeken tesztelje, akár nem látható távolságban is – utóbbi a megegyezés legfontosabb pontjs. Az USA-ban eddig a drónos házhozszállítást csak úgy engedélyezték, ha a műszer a kezelő látótávolságán belül maradt, ami által a házhozszállítás értelmét is vesztette. Az Egyesült Királyságban viszont nem muszáj látnunk a drónt.

Az Amazon, kihasználva a lehetőséget, nagy erőkkel tesztelik UAV-szenzorokat is, melyek felismerik az akadályokat és veszélyforrásokat a drónok számára.

A szabályozás bár szabadabb, mint az USA-ban, de még így is erős korlátok közé szorítja az Amazont. A drónok maximum 120 méter magasságban repülhetnek, max 2,2 kg súlyú csomagot szállíthatnak és nem működtethetőek repülőterek közelében.

Az Amazon elmondása szerint a kísérletekkel rá akarnak világítani arra, hogyan alkalmazható biztonságban a drónos házhozszállítás, melyek kihasználásával később ismét lazítani tudnak majd a szabályokon, újabb lökést adva az iparágnak.

Forrás: Engadget