Az Amazon útnak indította első digitális valutáját: az első 500 Amazoin Coins ajándék volt minden Kindle Fire vásárlónak. Az „érmékkel”, amelyek 5 dollárt érnek, játékokat, alkalmazásokat lehet venni és in-app (alkalmazáson belüli) vásárlásokkor is felhasználhatók – írja a VentureBeat.

A Kindle Fire ügyfelek, akik alkalmazásokat vennének vagy in-app vásárlással akarnak élni, 1 centért kaphatnak Amazon Coint. Ha 10,000 virtuális valutát vesznek, akkor pedig a teljes 10 százalékos kedvezményt is kihasználhatják, amely az Amazon vásárlóknak így 90 dollárjukba kerül. Egy figyelmeztetés: az Amazon valuta még csak az USA-ban elérhető.

origin_6348546698

Az Amazon már februárban bejelentette a virtuális valutáját, amikor is azt mondta a cég, hogy több tízmillió dollár értékű ingyen érmét fog adni a vásárlóknak. Ez egy utalás az eladott Kindle Fire termékekre – 10 millió Kindle Fire 50 millió dollárt érne ingyen érmékben –, ugyanis az Amazon még sosem tett nyilvánossá adatokat az eszközeladásokról.

A virtuális valuták hasznosak lehetnek ajándékozáskor, gyerekkedvezményekre és talán arra, hogy a vásárlóknak megkönnyítsék a valódi pénz elköltését, mivel az az érzésük lehet, hogy csupán virtuális pénzt használnak. Mégis, a helyzet komplex mind az emberek, mind a cég számára, amely elindította a valutát, valamint a mobil versenytársaknak, az Apple-nek és a Google-nek, amelyek még nem jelentkeztek saját digitális pénznemmel.

Az Amazon egyik legfőbb célja a digitális tartalom eladásának kiterjesztése. A 2013 első negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a cég által megjelölt 15 üzleti fókuszpontból 12 digitális tartalommal kapcsolatos. Az Amazon Coins pedig éppen erről szól: a virtuális javak eladásának növeléséről, amelyeket nem kell tárolni, csomagolni, elküldeni és kiszállítani.

Ahogyan Mike George mondja, „A Kindle Fire tulajdonosoknak 5 dollár értékben adunk ’érméket’, hogy azokat új alkalmazásokra és játékokra költsék, vagy alkalmazáson belül vásároljanak vele. Például ilyenek a receptek az iCookbookban, a dalgyűjtemények a SongPopban vagy a hatalmas sólymok az Angry Birds: Star Warsban.”

Egy fontos tudnivaló a fejlesztőknek: a teljes 70 százalékos részesedésüket akkor kapják meg, ha az ügyfelek vásárolnak az Amazon valutával, még akkor is, ha a felhasználók megkapták a 10 százalékos kedvezményt a kezdeti érmevásárláskor.