Az amerikai postahivatal (USPS) nemrég azért lobbizott a Kongresszusnál költségvetési korlátozásokra hivatkozva, hogy megszüntethessék a hétvégi kiszállításokat. Az Amazon azonban úgy tűnik, erről nem hallott: az online kereskedelem óriása ugyanis bejelentette, hogy fennállása óta most először vasárnaponként is fog kiszállítani – írja a VentureBeat.

Egyébként a UPS és a FedEx is hagyományosan többet számít fel a szombati kiszállításokért (vasárnap egyikük sem szállít), így feltehetőleg egy nagyon előnyös ajánlattal állt elő az Amazon, ha arra az amerikai postahivatal is rábólintott.

amazon-shipping-boxes

„Ha Amazon Prime tag vagy, rendelhetsz egy hátizsákot a gyerekednek pénteken és már tele is pakolhatod azt vasárnap este” – mondta Dave Clark, az Amazon globális tevékenységéért felelős alelnöke egy nyilatkozatban. „Izgatottak vagyunk, amiért most már minden nap Amazon kiszállítási nap és tudjuk, hogy a Prime tagjaink, akik mohón szoktak vásárolni az Amazonon, imádni fogják a további kényelmet, amit az új szolgáltatás részeként tapasztalhatnak meg.”

Bár ez az új szolgáltatás az Amazon Prime tagokat célozza meg, a vasárnapi kiszállítási lehetősége elérhető lesz minden Amazon vásárló számára.

Az Amazon azt mondta, hogy a program az USA legnagyobb részén 2014-ben indul el, így Dallasban, Houstonban, New Orleansban és Phoenixben.