10 amerikaiból egy vallotta be egy nemrég végzett felmérésben, hogy szex közben is okostelefont használ és ez a szám megugrik 20 százalékra a 18-34 év közötti fiatal felnőttek körében. 12 százalék a zuhany alá is viszi a mobilját és 5 emberből egy arról is beszámolt, hogy a templomban is használta már a telefont. Persze ez csak azért volt, hogy ellenőrizzék a Bibliát, ugye? – kérdezi a VentureBeat.

A 2000 részvevős tanulmány szerint, melyet a digitális identitást kutató Jumio nevű cég készített, az amerikaiak 72 százaléka mindig 5 lépés távolságban van a mobiljától.

„Az emberek saját maguk kiterjesztéseként tekintenek az okostelefonjaikra, amit mindenhová magukkal visznek”, nyilatkozta a Jumio marketing vezetője Marc Barach. „Ha pedig elválasztják őket az eszközeiktől, kitör a pánik.”

screen-shot-2013-07-11-at-9-20-08-am

És ami igazán veszélyes az az, hogy bár a legtöbb államban a törvény is bünteti a telefonálást vagy SMS küldést vezetés közben, az ott élők több mint fele használja az okostelefonját ilyenkor is. Konkrétan az amerikaiak 55 százaléka tesz így a felmérés szerint.

Kevésbé veszélyes, de feltehetőleg idegesítőbb jelenségre hívja fel a figyelmet, miszerint 35 százalékuk a moziban sem tudja letenni az okostelefont.

screen-shot-2013-07-11-at-9-39-20-am

Érdekes adatok derültek ki a magánélet vonatkozásában is: a házas emberek inkább hagyják lezáratlanul a telefonjukat és kevésbé hajlamosak arra, hogy belenézzenek másokéba. Az egyedülállóak 69 százaléka viszont jelszóval védi a sajátját és valószínűleg azért, mert 42 százalékuk azt is bevallotta, hogy gyakran kukkantanak bele más mobiljába. A házas okostelefonosoknak ezzel ellentétben csak 25 százaléka tesz ilyet.