Az Apple a brit szankciókkal való konfliktusra hivatkozva globálisan eltávolította a VK-t, Oroszország hazai Facebook versenytársát az App Store-ból.

Sankt-Petersburg, Russia, February 3, 2019: Vkontakte application icon on Apple iPhone X screen close-up. VK app icon. Vkontakte mobile application. Social media network. Social media icon

A társaság a közösségi oldal honlapján közzétett közleményében azt írta, hogy az alkalmazás továbbra is működni fog azokon az okostelefonokon, amelyekre már az eltávolítás előtt telepítették, de figyelmeztette a felhasználókat, hogy emiatt “nehézségek adódhatnak az értesítésekkel és a fizetéssel”.

„Az elmúlt hónapokban kulcsfontosságú frissítéseket vezettünk be fő termékeinken, amelyek lehetővé teszik, hogy az alkalmazások hosszú ideig relevánsak maradjanak” – folytatta a közlemény. „Szakértőink mindent megtesznek a felhasználói élmény fenntartása és továbbfejlesztése érdekében.”

„A szankcióknak való megfelelés érdekében az Apple megszüntette az ezekhez az alkalmazásokhoz kapcsolódó fejlesztői fiókokat, és az alkalmazások nem tölthetők le egyetlen App Store-ból sem, helytől függetlenül. Azok a felhasználók, akik már letöltötték ezeket az alkalmazásokat, továbbra is használhatják őket.”

Az orosz digitális ügyek minisztériuma természetesen nem örül a dolgoznak, és cselekvési tervet dolgoznak ki a válaszra.

Forrás: The Guardian