Elolvastad már valaha a kocsid használati kézikönyvét? Valószínűleg nem és korábban feltehetőleg az Audi munkatársai sem. Nemrég a cég azonban egy egyedi csavart mutatott be a gépkocsi dokumentációt illetően. Az Audi A1 tulajdonosok kipróbálhatják az augmentált valóság applikációt, amely pillanatok alatt tájékoztatja őket az autó alapvető funkcióiról – írja az Engadget.com.

audi-a3-ekurzinfo-app1

Az „eKurzinfo” alkalmazás első verziója még csak a kocsi 65 elemét ismerte fel, azóta azonban továbbfejlesztették és már az A3 szedán modellre is elérhető. Tegyük fel, hogy az autódnak hiper-szuper új hőmérője van, de nem igazán érted, hogyan működik. Irányítsd a telefonodat a műszerfalra, töltsd be az applikációt, az pedig elmagyarázza, hogy amikor a LED lámpák elérik a kijelző felső részét, a motor hőmérséklete túl magas. Egyszerű. Az alkalmazás még azt is megmutatja, hol találod a hűtőfolyadék tankot a motorháztető alatt.

audi-a3-ekurzinfo-app2

audi-a3-ekurzinfo-app3

A Metaio, az applikáció fejlesztője szerint a frissített eKurzinfo az Audi A3 több mint 300 különböző elemét képes felismerni – a legapróbb részletektől, mint az ablaktörlők matricáitól az egyéni motoralkatrészekig. Ennek elegendő adatnak kell lennie minden sofőr számára, aki ellenkezik a hagyományos megközelítéssel, azaz a kézikönyv elolvasásával.