A postai csomagok kézbesítése nem olyan egyszerű, mint a biteké és bájtoké, hát még a karácsonyi felfordulásban. Idén viszont az ausztrál posta lehetőséget ad az ajándékküldőknek videóüzenet csatolására is. Amikor barátoknak vagy a családnak küld valaki csomagot, ráragaszt egy úgynevezett videóbélyeget, ami egy QR kód formáját ölti, a címzettnek pedig majd be kell azt szkennelnie az okostelefonjával – írja a Gizmag.com.

Ezután az ajándék feladójának maximum 15 másodpercben kell rögzítenie egy személyes videóüzenetet, amit a címzett akkor nézhet meg, amikor a csomag megérkezik a postával.

auspost-video-stamp

A címzettek használhatják bármely QR kód olvasó alkalmazást a videóüzenet megtekintésére a rögzítését követő 90 napon belül, ha nincs okostelefonjuk vagy tabletük, bejelentkezhetnek a weboldalra a bélyeggel megküldött adatok segítségével. Az üzenetet megoszthatják Facebookon, Twitteren és Google+-on vagy elküldhetik emailben.

Az ausztrál posta ingyenesen teszi elérhetővé a videóbélyegeket, amelyek az Express Post és az Express Courier International szolgáltatásán keresztül adhatóak fel karácsony előtt. Az alkalmazás pedig szintén ingyenes, iOS és Android verzióban is.

Az alábbi videóban bemutatják, hogyan működik a videóbélyeg: