Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne futott volna bele a napokba azokba a bejegyzésekbe, amikor tűzoltók, rendőrök vagy más segítő szakmában dolgozók mutatják meg szépen rendszerezett, madártávlatból fotózott képeken, mi is van a menetfelszerelésükben.

Először egy Andrew Kromelow nevű gondnok mutatta meg a nagyvilágnak 1987-ben, hogyan is néz ki a szerszámosládája tartalma, ha mindent szépen, tökéletes szögben rendez el, sőt még nevet is adott neki, ez lett a “knolling”.
2018 novemberében egy új-zélandi rendőrautó tartalmát lehetett így látni, akkor még a #flatlay került a név mellé. Kihívás az után lett belőle, hogy 2019. szeptember 1-jén a zürichi járőrök szintén kirámolták az autó tartalmát, és szépen elhelyezték azt a betonon az autó mellett, a két rendőrrel együtt, majd megjelölték, kiket hívnak ki, hogy csinálják utánuk a mutatványt. A kép 4500 reakciót és 1000 megosztást kapott, és azóta a világ minden pontjáról érkeznek a Tetris Challenge képek, és mutatják meg, hogy amiből vészhelyzetben a legtöbben csak a káoszt látják, az igen is egy jól rendezett, átlátható menetfelszerelés, amin egy civil állampolgár valószínűleg nem, de a segítők és rendvédelmi szervek azonnal átlátnak.

Magyarországon a Katasztrófavédelem, a Magyar Honvédség és az Országos Mentőszolgálat egységei mellett például az Angyalföldi Szent Mihály Plébánián Hodász András lelkész is több mint 1500 interakciót kapott, és elkészült a Be Social variációja is a Tetris Challenge-re, Forgács Mariann pedig az RTL Klub Híradójában mesélt a kihívásról.

Íme néhány hazai kedvenc: