Bár csak kevesen keresnek hat számjegyű bevételt abból, hogy tartalmakat tesznek közzé az OnlyFansen, az elmúlt két évben az új tartalomkészítői fiókok száma a platformon az egekbe szökött. Az OnlyAccounts.io által bemutatott adatok szerint 2021 júliusa óta több mint 2,6 millióan kezdtek el posztolni az OnlyFans oldalon.

Minden harmadik fiókkérelem jóváhagyva

Az OnlyFans népszerűsége két évvel ezelőtt robbanásszerűen megnőtt a COVID-19-járvány miatti korlátozások közepette, és semmi jele sincs annak, hogy hamarosan megáll. A platformon található tartalomkészítő fiókok száma is ezt bizonyítja.

Az Axios és az OnlyFans adatai szerint 2019-ben a londoni székhelyű közösségi és videóplatformnak körülbelül 348 000 tartalomkészítője volt. 2020 végére ez a szám 1,6 millióra ugrott, és tovább emelkedett. 2021-ben a tartalomkészítők száma 2,1 millióra nőtt, ami két év alatt hatalmas, 503%-os növekedést mutat.

A növekedés 2022-ben is folytatódott, több mint 1,2 millió új alkotói fiókkal. 2023 azonban új rekordot dönthet, hiszen mindössze hét hónap alatt több mint 900 000 új fiók lett, ami a tavaly jóváhagyott összes új fiók 75%-a.

Összességében a platform több mint 2,6 millió új tartalomkészítői fiókot hagyott jóvá az elmúlt két évben. Ez azonban háromszor kevesebb, mint az ebben az időszakban benyújtott számlakérelmek száma. A hivatalos OnlyFans adatai szerint az elmúlt két évben közel 7,4 millió tartalomkészítői fiók iránti kérelem érkezett a platformhoz, és minden harmadikat jóváhagytak.

Közel ötször több új fiók, mint deaktivált fiók

A statisztikák azt is mutatják, hogy az OnlyFans sokkal több új tartalomkészítői fiókot hagyott jóvá, mint amennyit a meglévőket deaktiválta. Január és július között a platform 194 000 fiókot deaktivált, ami nagyjából az ötöde az ebben az időszakban jóváhagyott új fiókok számának.

Az OnlyFans Transparency Report szerint a platform több mint 24 100 alkotó fiókját távolította el, mert tartalmuk megsértette a platform szolgáltatási feltételeit. A deaktivált fiókok egyharmadát, azaz 63 200-at csalás megelőzése érdekében vontak ki, míg mintegy 96 500 fiókot meg nem határozott egyéb okok miatt szüntették meg.