Az utóbbi évek során világunkban, amelyet a közösségi hálózatok kommunikatív erejéről szóló társalgás éltet, megbocsájtható, ha valaki úgy gondolja, az email már éppúgy lejárt lemez, mint a telefonfülke. Egy új kutatás azonban arra az eredményre jutott, hogy az email továbbra is adu a közösségi média csatornák vársárlóinak és piacainak eléréséhez – írja a SmartPlanet.com.

email-you-have-mail-photo-by-joe-mckendrick

Az ódivatú email – közepesen romlott és szennyezett online gyógyszertári csalásoktól, nigériai olajvagyonokról szóló hoaxoktól, adathalászattól – még mindig a legnagyobb hatással bíró csatorna az értékes vásárlók elérésében és megtartásában. Ezt állítja a Custora egyik új tanulmánya, amely úgy becsüli, hogy az email útján történő ügyfélszerzések száma megnégyszereződött az utóbbi négy évben:

„Az email egy növekvő trend az e-kereskedelemben, ahogyan növekszik azon kereskedők száma, akik közösségeket építenek fel és email címeket gyűjtenek össze, majd ezeket a ’tagokat’ vásárlókká konvertálják. Az organikus keresés megbízható csatornaként nő, megerősítve azon erőfeszítéseket, amelyekkel kiegészíteni igyekeznek a releváns és informatív szerkesztett tartalmakat a keresőmarketingbe történő befektetéssel.”

Az emailnek továbbá magasabb a vásárlói élettartam – értéke (a jövőbeli profit, amelyet a cég egy vásárlótól vár el az üzlettel fenntartott kapcsolata során), mint a közösségi média csatornáknak. Az email esetében ez az érték 12 százalékkal magasabb az átlagnál, míg a Facebooké 1, a Twitteré 23 százalékkal az átlag alatt helyezkedik el.

A Custora eredményei 14 iparágat átölelő 86 egyesült államokbeli kereskedő 72 millió ügyfelétől származnak.