A Twitter fiókokat gyakran közösségi média menedzserek kezelik – azaz a közösségi média elvileg képzett szakemberei – és mégis, egy krízis sem megy végbe anélkül, hogy arra egy ízléstelen tweettel vagy Facebook poszttal reagálnának – írja a Mashable.

A legutóbbi példát a Conde Nast tulajdonában lévő Epicurious weboldal szolgáltatja, amely a bostoni bombamerényletet arra használta fel, hogy két reggeli receptjét promotálja több, mint 385 ezer követőjének. Brad Phillips, a Mr. Media Training Blog szerzője megörökítette a tweeteket:

epicurious-boston-tweet

Azok a tweetek azóta törlésre kerültek és az Epicurious előállt egy copy-paste bocsánatkéréssel is a panaszkodó követőinek:

epicurious-boston-tweet-2

Közben a bocsánatkérő szavakat is törölték, így ami megmaradt az Epicurious Twitter oldalán, az ez a takaródzó bocsánatkérés:

epi-tweet3

A tweetekért felelős személy kétségtelenül egyszerre érez megbánást, bűntudatot és szégyenkezik azért, amit tett. Viszont „jó” társaságba került: csak vessetek egy pillantást Kenneth Cole tweetjeire a 2011-es egyiptomi tüntetésekről, a National Rifle Association fegyvereket támogató tweetjére a kolorádói lövöldézéről tavaly júliusból, és a Gap tweetjére, amely a Sandy hurrikánt arra használta fel, hogy online áruházát népszerűsítse.