A Facebook újabb megoldást talált arra, hogy az üzletek a közösségi oldalon jobb konverziós aránnyal reklámozzák termékeiket, vagy szolgáltatásaikat.

Az új, vásárlás centrikus hirdetési formátum kidolgozása jelenleg is folyik, ennek segítségével a fejlesztők elképzelései szerint jobb lesz a konverzió, több vásárlást generál majd a videós poszt. A megosztott mozgókép megtekintése során a felhasználó egy gomb segítségével több információt kaphat a hirdetett termékről a Facebook felületén belül, majd ha meg akarja vásárolni azt, akkor a következő gomb közvetlenül a webshopra navigálhat.

facebook-video-canvas-hirdetes

A The Information jelentése szerint az új videós hirdetési formátum még fejlesztés alatt áll, de már júniusban megkezdi aktív tesztelését a Facebook. A YouTube-on, hasonló reklámok jelennek meg a videók előtt néha, amelyet Google Shopping néven ismerhetünk. Ezeknél az „i” ikonra kattintva jelenik meg a termékről, illetve árról és a vásárlási lehetőségekről információ.

A Facebook számos területen dolgozik azon, hogy kiszolgálja az üzleti oldalakat, létezik már külön Shop fül, illetve a Canvas hirdetések mellett a Messenger chat botok is az eladó-vevő kapcsolatot igyekszik erősíteni a közösségi oldalon belül.

Forrás: The Verge