Az Apple egy új, egyperces iPhone 5 reklámmal jelentkezett, amely a kamerára fókuszál. Először a 9to5Mac számolt be a videóról, amelyben különböző szituációkban használják az iPhone kameráját, miközben egy zongora hangjai adják a zenei aláfestést. Szerencsére egyik felvétel sem portré videó, viszont ételekről készült képek és koncertvideók láthatóak – írja a The Verge.

Több okból is figyelemreméltó a reklám. Először is, mert visszatért az Apple a klasszikus, szívszaggatóan érzelmes irányvonalához, miután megpróbálkozott néhány vicces hirdetéssel is. Az Apple igyekszik elérni, hogy az okostelefon funkciók bármikor kötődhessenek az emberekhez és van egy trükkje a kamerának, amellyel ez lehetséges. Ezt láthattuk az eredeti FaceTime reklámokban is.

Csak néhány szó hangzik el a videóban, amellyel kiemelik az iPhone népszerűségét: „Minden nap több fotót készítenek iPhone-nal, mint bármely más kamerával.” Az Apple egyételműen büszke arra, milyen sok YouTube videó készül a termékével, amelyekről korábban be is számoltak.

A reklám tényleg jó – ez az eredmény pedig a cég legutóbbi próbálkozásainál nem volt éppen garantált.