Elon Musk, a világ legelfoglaltabb és leggazdagabb őrült tudósa posztolt nemrég egy videót, amelyben bemutatta a Vasember inspirálta 3D modellező rendszert és amelyről egy héttel korábban tweetelt is. Mintha eddig nem mindenki Tony Starkhoz hasonlította volna… hiszen köztudott, hogy a rendező Elonról mintázta Iron Man figuráját a filmekben – írja a TechCrunch.

A gesztusérzékelő „Leap Motion” kezelőt kombinált egy sor különböző vetítő technológiával  (például az Oculus Rift VR szettel, egy 3D projektorral és valami őrült áttetsző üveg kijelzővel, ami pont úgy néz ki, mintha csak Stark laborjából hozatták volna), továbbá a Siemens NX dizájn szett módosított verzióival. A SpaceX mérnökei úgy tudják használni a zoomot és megvizsgálni a modelleket, hogy az egérhez sem kell hozzáérniük.

Az egyelőre nem tisztázott ugyanakkor, hogy jelenleg tudnak-e valódi modelleket készíteni vagy csak megvizsgálni azokat a már létező eszközökkel. Míg a videóban azt látjuk, ahogyan Elon és a mérnökei méreteznek, forgatnak és még le is vágnak darabokat a modellekről, sosem látjuk, hogy valami újat építenének fel. Ahogyan azt bárki, aki már dolgozott 3D modellező szoftverrel meg tudja mondani, az ilyen típusú dolgok hihetetlenül komplikáltak tudnak lenni, miközben minden egyes applikációnak tucatnyi és tucatnyi menüje, valamint szinte megszámlálhatatlanul sok memorizálandó adata van. Még a legalapvetőbb modellezési koncepció ráhúzása is bonyolult egy gesztusokra épülő érzékelő rendszerre.

elon musk_tweet

Miután a SpaceX mérnökei készen vannak a modellekkel, elküldik azokat egy (feltehetően őrülten drága) fém extrudáló berendezésbe (lényegében egy 3D nyomtatóba, amely fémet nyomtat), hogy elkészüljenek a valós prototípusok.

Isten hozott mindenkit a jövőben!