A cég lépéseket tett annak érdekében, hogy megszüntessék a paródia pornó oldalt, amelyen az IKEA MALM nevű bútorsorozatának képei köszönnek vissza pikánsnak tűnő kontextusban – írja a The Daily Dot.

Bár minden egyes link az IKEA hivatalos áruházának oldalára vezet, a cég nem örült az ingyen reklámnak és követelte a tulajdonosoktól, hogy távolítsák el a tartalmakat, számolt be róla a NYHETER24.

hotmalm3

„Lényeges és nagyon fontos számunkra, hogy a vásárlóink biztonságban érezzék magukat és tudják, mikor szól hozzájuk az IKEA,” mondta a cég képviseletében Eva Steel a NYHETER24-nek. „Amikor mások azt reklámozzák, hogy mi elfogadunk valami sértő dolgot, oda kell figyelnünk. Most ez a helyzet.”

A paródia oldal az egyébként a droga5 New York-i ügynökségnél dolgozó Asa Ivry-Block fejéből pattant ki, aki már három éve foglalkozik a gondolattal.

howmalm4

„A szobatársam és én a kötelező, kollégium utáni IKEA bevásárlókörutankon voltunk és új ágyakat vásároltunk”, nyilatkozta Ivry-Block az AdWeeknek. „Természetesen el kezdtünk röhögni a MALM sorozat nevén és nem sok idő kellett hozzá, hogy bármikor valaki azt mondta, ’mom’, azt feleltük: ’HotMalm.com’. Három év telt el, mindketten felnőtt emberek vagyunk, továbbra is egy IKEA bútorokkal berendezett lakásban élünk és még mindig túl sokat agyalunk ezen az ötleten. Most már viszont weboldalunk is van hozzá.”

Több mint 2500 Facebook lájkkal és közel 800 tweettel, amelyben a HotMalmot megemlítik, az IKEA hatalmas mennyiségű ingyen reklámot dob el magától azzal, hogy megpróbálja tönkretenni az oldalt.