Az Instagram legújabb kezdeményezése azt szeretné, ha a felhasználók jobban átgondolnák, hogy melyik funkciójuk mire való, és aszerint járnának el. Éppen ezért megszüntetik azt a lehetőséget, hogy a sztorik közé is fel lehessen venni azt, amit a feedbe tesznek ki a felhasználók, egészen egyszerűen azért, mert ez két különböző dolog, ami különböző tartalmakkal működik. 

Most az egész úgy néz ki, hogy tweeteket és IG TV előnézeteit is meg lehet osztani a történetek között, de a feed bejegyzéseit nem. A lépés tulajdonképpen logikus, hiszen ahhoz, hogy lássa valaki a történeteket, a statisztika szerint úgy is követőnek kell lenni, vagy el kell látogatni a felhasználó oldalára, így pedig látni lehet a bejegyzéseit. 

Nem olyan régen hasonlóra kérte a Reels felhasználókat, ez ugye az Instagram TikTok-klónja, ami nálunk még nem érhető el, de a többség párhuzamosan használja ezt és a TikTokot, vagyis ugyanazok a videók szerepelnek. Az Instagram ott is arra kérte a felhasználókat, hogy ne duplázzanak, mert azzal csak a követőiket idegesítik fel. Ott egyelőre még nem tiltották meg, hogy a TikTokról át lehessen emelni a videókat, de nem lenne meglepő, ha a következő fejlesztéseik erre is irányulnának, kérdés persze, hogy egy ilyen lépésből mennyire jönnének ki jól. 

Forrás: Social Media Today