Az Instagram bejelentette, hogy módosítja az érzékeny tartalomra vonatkozó előírásait. A változtatás célja, hogy elterelje a tinédzsereket a potenciálisan kényes tartalmaktól az Instagramra való feliratkozáskor, miközben arra ösztönzi a már platformon lévőket, hogy frissítsék adatvédelmi beállításaikat.

Az Instagram érzékeny tartalomra vonatkozó vezérlői három beállításból állnak: „Több”, „Normál” és „Kevesebb”. Az Instagram-felhasználók, akik a „Több” lehetőséget választják, megtekinthetik az érzékeny tartalmakat a platformon, míg a „Kevesebb” ezek nagy részét elrejti. A „Továbbiak” lehetőség nem érhető el 18 éven aluli és fiatalabb felhasználók számára.

Az új frissítéssel a 16 éven aluli tinédzserek regisztrációkor alapértelmezés szerint „Kisebb” lesz. Az Instagram szerint a lépés „megnehezíti a fiatalok számára, hogy potenciálisan érzékeny tartalmakra vagy fiókokra bukkanjanak” az alkalmazás böngészése közben. A 16 év alatti tizenévesek, akik már használják az alkalmazást, értesítést kapnak, amely arra ösztönzi őket, hogy módosítsák a beállításokat.

Forrás: Android Central