Pletykák után az Instagram megerősítette, hogy valóban dolgozik egy új „Friend Map” megjelenítésen az alkalmazásban, amely nagyjából a Snap Map Instagram verziója lesz.

Amint az ezeken a példaképernyőkön látható, az Instagram Baráttérképe lehetővé teszi barátai számára, hogy lássák, hol tartózkodik, és hol jár, mindezt térképes megjelenítéssel.

A funkció a beállításoktól függően megjelenítheti az élő tartózkodási helyet és a korábbi látogatásokat is. A felhasználók kiválaszthatják, hogy melyik ismerősük láthatja a térképüket, az Instagram pedig egy dedikált Notes funkciót is be szeretne építeni, így különböző helyeken írhat megjegyzéseket.

Ez nagyon hasonlít a Snap Map-re, a Snapchat funkciójára, bár néhány Instagram-specifikus kiegészítéssel, amelyek elősegíthetik az alkalmazásban való több interakciót és elkötelezettséget. Ha látja, hol vannak a barátai, és mire készülnek, több embert ösztönözhet arra, hogy vegye fel a kapcsolatot és csatlakozzon a szórakozáshoz, vagy látogasson el olyan helyekre, amelyekről azt mondták, hogy érdemes megnézni.

Az Instagram megerősítette a TechCrunchnak, hogy a funkció korai belső tesztelés alatt áll, bár egyelőre nincs terv élő bevezetésre.

Forrás: Social Media Today