Kevésbé ismert tény, de az Instagram eredetileg egy Foursquare-koppintásként indult Burbn néven – azóta sok víz lefolyt a Dunán, ám a térkép-funkció máig fontos maradt a social media platform számára. Eddig. Mostantól mindennek vége.

Legalábbis ha a térképekről és az Instagramról van szó. A social media-óriás ugyanis megszünteti térképes opcióját, mely jól is nézett ki, hasznos is volt, ám cseppet sem volt népszerű, a képmegosztó szerint pedig így csak a helyet foglalja az alkalmazáson belül.

Hogy miről is van szó? Erről:

Instagram - Térkép

A geotagek természetesen ettől függetlenül megmaradnak, vagyis továbbra is be tudunk jelentkezni különböző helyszínekre, melyekre kattintva meg tudjuk őket nézni a térképen, illetve láthatjuk más felhasználók ott készült bejegyzéseit is.

Instagram - Térkép - Geotag

Ám az Instagram nem csak elvesz, de ad is. A 9.2.1-es verzióban fénykép készítésekor ha a kamera túl nagy sötétséget érzékel, megjelenik egy hold-ikon, melynek segítségével beállíthatjuk, hogy kameránk fényeit, ezzel pedig a sötétben készült képek is tisztábbak és élesebbek lesznek.

Meglepő módon a hasznos funkció csak az Instagram Stories-nál lesz elérhető, ám miután onnan lementhetjük képeinket, ki is kerülhetjük a rendszert. A fejlesztés kicsit furcsának hathat, miután a közösségi média platform Stories-zát leginkább azért kritizálták, mivel a túl jó minőségű képek miatt lassú a betöltési idő – bár így is óriási siker.

Forrás: Social Media Today