Alapvetően nem léteznek szexis emojik, de az internet népének nagyon gyorsan sikerült orvosolnia ezt a problémát, és a padlizsánt valamint a barackot ábrázoló, egyébként ártatlannak tűnő emojit kezdte el szexuális tartalommal felruházni. Ezt elégelte meg most a Facebook és az Instagram, és úgy szigorítottak a felhasználási szabályaikon, hogy ezek már ne férjenek bele. De mi van akkor, ha padlizsánkrémről vagy barackos sütiről akar beszélni az ember? 

A szabályozás szerint csak úgy tilos használni ezeket a az emojikat, ha az olyan kontextusban van, vagyis szexuális utalást illusztrálnak vele. ezzel együtt tilos lesz egyértelmű szexuális tartalomra való utalás vagy szexuális jellegű megnyilvánulás is. Nyilván nem egyszerű ezt ellenőrizni, de ha mégis kiderül, hogy valaki nem a bevásárlásra gondolt, akkor figyelmeztetést kap, vagy fel is függeszthetik a fiókját. 

Ezzel együtt nem lehet már úgy sem közzétenni meztelen képeket, hogy a nemi szerveket vagy a mellbimbót egy emoji takarja ki, itt teljesen mindegy, hogy barack vagy kiskutyás emojiról beszélünk. 

A szexmunkások már kifejezték aggodalmukat a tiltással kapcsolatban, a Facebook azonban hajthatatlan, csak úgy lehet szexhez kapcsolódó tartalom az oldalain, ha az a szexuális bűncselekmények, vagy kizsákmányolás elleni harcot szolgálja. 

Forrás: NY Post