Hamarosan az Egyesült Államokon kívül is elérhető lesz az Instagram azon funkciója, amellyel a felhasználók közvetlenül az applikáción keresztül vásárolhatnak termékeket. Azonban mielőtt ez megtörténne, a cég biztosra menne: ezért is béreltek fel egy csapatnyi hackert arra, hogy megpróbálják feltörni a rendszert.

Nyilvánvalóan különleges biztonsági intézkedésekre van szükség egy olyan funkciónál, ami hozzáfér az Instagramozók pénzügyeihez, éppen ezért akar meggyőződni róla a Facebook tulajdonában lévő vállalat, hogy feltörhetetlen lesz a vásárlói funkciója. Az etikus hackerek megpróbálják majd ellenőrzött körülmények között feltörni a rendszert, hogy kimutassák annak esetleges gyengeségeit.

A PayPallal közösen üzemeltetett lehetőséggel kapcsolatban már korábban elmondta a cég, hogy nem fogja megosztani a vásárlók információit az eladókkal, és a biztonság az egyik legnagyobb prioritás lesz – amennyiben pedig a hackerek sem tudnak rést ütni a rendszeren, valószínűleg hihetünk is majd ezeknek az ígéreteknek.

Forrás: CNN