Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Instagramnál fejlesztői olyan funkción dolgoznak Usage Insights néven, ami pontosan megmutatja, hogy mennyi időt töltünk a képmegosztó pörgetésével. A menüben felbukkanó opciót akkor Jane Manchun Wong tette közzé az interneten, és most ismét ő szolgál bővebb információkkal, hiszen a legújabb képernyőmentései szerint az Instagram a YouTube nemrég bevezetett újdonságához hasonlóan lehetővé fogja tenni, hogy az alkalmazás figyelmeztetést küldjön, ha túlságosan ráfüggnénk a használatára.

A kiszivárgott képeken jól látszik, hogy az Insta nemcsak azt fogja megmutatni, hogy napra pontosan mennyi időt töltöttünk az appban, de lehetőségünk lesz beállítani egy napi limitet, ami után figyelmeztetést kapunk, hogy ideje befejezni a böngészést, sőt akár testre is szabhatjuk az Instagramtól érkező értesítéseket – ebben van ráció, hiszen minél kevesebb notification ugrik fel, annál kisebb a késztetés, hogy megnyissuk az alkalmazást.

Az jól látszik, hogy a nagyobb vállalatoknál egyre fontosabb lesz, hogy odafigyeljenek a különböző platformok okozta függőségre, és azon sem lepődnénk meg, ha a YouTube és az Instagram után hamarosan a Facebook is bevezetne egy olyan lehetőséget, ami megmutatja az oldalon töltött időt, illetve lehetőséget adna arra, hogy a rendszer figyelmeztessen minket, ha túl sokáig vagyunk a közösségi oldalon. A kezdeményezés nem rossz, az egyetlen szépséghibája csak az, hogy jó eséllyel a legtöbb ember nem foglalkozik majd ezekkel a funkciókkal vagy alapból ki fogja kapcsolni azokat.

Forrás: TechCrunch