Váratlanul népszerű lett az Instagram pár hónapja bevezetett Notes funkciója. Ráadásul pont azok körében, akiket a Meta a Tiktok népszerűsége miatt elvesztett, tehát a fiataloknál. A Notes lényege ugye az, hogy az Instagram közvetlen üzeneteinél rövid jegyzeteket lehet írni a profilképünkhöz, amik aztán ott virítanak az ismerősök számára. Szóval a fiatalok valamiért erre kattantak rá, emiatt aztán a Meta el is kezdte romhamtempóban fejleszteni.

Most éppen az egészet kiterjesztené a rendes profilra is, tehát nem csak a közvetlen üzenetekben jelennének meg a képünknél.

És itt jön egy nagy csavar, ugyanis ide azok a követőink írhatának megjegyzést, akiket mi visszakövettünk. Ezek a jegyzetek három napig maradnának ott, és természetesen mi törölhetjük is azokat. Valamint teljesen ki is kapcsolhatjuk a lehetőséget.

Nem tudjuk mikor élesedik a dolog, de ez megint egy nagy dili lehet a fiatalok számára, akik össze-vissza irkálhatnának a barátaik profiljára, amíg az meg nem unja, és törli mindet.

Az Instagram egyébként a Reelsnél is teszteli a Notes funkciót, és ahogy most állnak a dolgok, be is fogja vezetni.

Érdekes amúgy, hogy a jegyzetek egy kifejezetten megosztó lehetőség lett, ugyanis az idősebb korosztály eléggé utálja, míg a fiatalok odáig vannak érte. Ki lehet találni, kik fognak nyerni.

Forrás: Social Media Today