Lassan már nem is emlékszünk azokra az időkre, mikor az Instagramon időrendi sorrendben jelentek meg a képek. A képmegosztó manapság olyan algoritmust követve jeleníti meg a követettjeink által készített fotókat, mellyel sokszor két napos felvételek előzik meg az alig húsz perce készült fotókat.

Ezen rendszernek ráadásul nemcsak az a hátulütője, hogy nem feltétlenül a legfrissebb posztok vannak legfelül, de az is, hogy az össze-vissza megjelenített képek okán az ember sosem tudhatja biztosan, hogy látott-e már mindent (régen simán csak emlékeztünk, hogy egy adott fotó után nincsenek új képek), így sokszor értelmetlenül görgetünk egyre lejjebb és lejjebb.

Ezen az áldatlan állapoton igyekszik segíteni az Instagram, legalábbis jól értesült források szerint, akik már belefutottak a képmegosztó által tesztelt úgynevezett All Caught Up funkcióba, ami lényegében a képfolyamban megjelenő üzenet, ami egész egyszerűen jelzi a felhasználóknak, hogy már minden fotót láttak az elmúlt 48 órából.

Az Instagramnak ráadásul nem ez az egyetlen új fejlesztése, ami igyekszik visszaszorítani a telefonunk értelmetlen babrálását, hiszen nemrég számoltunk be arról, hogy a képmegosztóban hamarosan az is látható lesz, hogy mennyire vagyunk függők, azaz az alkalmazáson belül ellenőrizhetővé válik, hogy pontosan mennyi időt töltünk a szolgáltatás használatával.

Forrás: PetaPixel